tisdag, maj 10, 2005

Lathviania

Jo, det är ju som sagt så att små länder får ta all skit. Men om man är två små länder som ligger bredvid varandra, då gör man det nog extra svårt för sig om man väljer namn med samma begynnelsebokstäver. Latvia och Lithuania... hur svårt kan det vara? Ganska svårt som det har visat sig. Själv gick jag på minan första dagen på ambassaden. Två gånger sa jag fel... "Latv... Lithuania! LITHUANIA FÖR SJUTTON!!". Men jag är inte ensam. Senast igår sa BBC:s i övrigt lysande Shana Badawi fel under ett inslag rörande högtidlighållandet i Moskva. Pinsamt, eftersom de ju trots allt läser innantill. Men NATOS: generalsekreterare Jaap de Hoop Scheffer (han är holländare...) tog ändå priset när han sa fel inte mindre än tre gånger under sitt invigningstal till utrikesministermötet i Vilnius. Det sätter "kära örebroare" i ett annat perspektiv. Men, som sagt, litegran får de skylla sig själva. Det finns en anledning till varför Österrike heter Österrike och inte Sverige.

4 kommentarer:

Den 18 maj, 2005 16:28 skrev Anonymous Anonym ...

Hörru diplomatslyngel! När kommer bilderna på kungen och Silvia i Vilnius poserandes med undersåtar och främlingar upp på ambassadens hemsida?
Väntar med spänning/ H

 
Den 19 maj, 2005 09:08 skrev Blogger Erik Thalin ...

C-G och Silvia är på gång. Faktum är att jag ska lägga upp bilderna redan före lunch!

 
Den 19 maj, 2005 23:00 skrev Blogger Jonas Andersson ...

vad sägs om Lathvianias just nu hetaste — smått homoerotiska — akt, Putnu Balle? Hett tippade för vinst i Eurovisionsfestivalen....

 
Den 23 maj, 2005 10:09 skrev Blogger Erik Thalin ...

Jo, visst var de söta. Men vinst blev det ju inte. För övrigt upphör jag aldrig att förvånas över den nationella korsbefruktningen som sker under Schlagerfestivalen. Ett estnisk Spice Girls sjunger för Schweiz, en avdankad norsk gubbrockare sjunger för Finland, svenskar bakom bl.a. Litauens och Greklands bidrag. Och så Joey Tempest som gav sitt ovärderliga input till det tyska bidraget (hjälpte inte, Tyskland kom sist som vanligt).

 

Skicka en kommentar

<< Home