måndag, mars 07, 2005

Tack Hanna för den här målande lägesrapporten hemifrån! "I Stockholm funkar det inte att komma med en adelstitel eller ett slott längre. Men i Skåne imponerar sånt." Fantastiskt. Frågan är hur många av bratsen som läser en dagstidning man faktiskt måste betala för.

4 kommentarer:

Den 13 mars, 2005 16:42 skrev Blogger Jonas Andersson ...

Ja, nånting har tydligen hänt hemma i gamla goda Sverige.... bratsen verkar vara inställda på total takeover.
Med Nöjesguidens totalt distanslösa hyllning till bratsparadiset Verbier i gott minne:
Kolla in den här färgglada krönikan...
...eller, alternativt, originalet!
Finns det någon förklaring för denna olyckliga utveckling?

 
Den 14 mars, 2005 09:40 skrev Blogger Erik Thalin ...

Vi får fråga socialantropologerna om förklaringen. Annars gäller det väl bara att ligga lågt tills skiten har blåst över och folk börjar bete sig som folk igen... och Cribs slutar gå på MTV (har någon någonsin sett ett snyggt hem i det teveprogrammet? Allting ser ju för f*n likadant ut!).

 
Den 16 mars, 2005 15:44 skrev Anonymous Anonym ...

Efter att ha suttit tva manader pa London School of Economics (LSE) har jag inte sett till en enda brat! Jag greppar inte detta. Bratsen verkar vara ett isloerat Sthlm-Lund fenomen/problem.

 
Den 16 mars, 2005 17:08 skrev Blogger Erik Thalin ...

Ja, det låter ju positivt. Jag har inte sett några brats här i Vilnius heller. Vilket inte betyder att folk inte är sjukt fixerade vid prylar och statusmarkörer här, för det är de.

Jag har försökt förklara brats-fenonomenet för litauiska och danska vänner här men det har visat sig vara svårt. Det är nog en mycket svensk företeelse som förutsätter en överklass som upplevt 70 år av socialdemokratiskt förtryck, kombinerat med en generation kungabarn som är i parningsmogen ålder.

 

Skicka en kommentar

<< Home